Galeria de piane

despre noi / istorie

In 2010, companiile FEURICH si Wendl & Lung din Viena decid sa intre intr-o stransa colaborare pentru a face fata cerintelor viitorului. Traditie si inovatie este motto-ul cooperarii dintre cele doua companii, cu scopul de a oferi o gama excelenta de piane, de la instrumentul pentru incepator, pana la pianul de concert.

1851

In anul 1851, in Leipzig, Julius Gustav Feurich a fondat compania de fabricatie de piane FEURICH, la costul de o marca de aur. Chiar si tatal si bunicul fondatorului au invatat sa contruiasca piane si clavecine. Asadar, traditia familiei deriva din secolul al XVII-lea. Julius Gustav Feurich a fost primul producator de piane din Germania care a construit pianina cu actiune sub-amortizor, cu multi ani inainte de rivalii sai.

1911

Cea de-a doua fabrica din Leipzig – Leutzsch a fost fondata in 1911. Aici, 360 de oameni construiau 1000 de pianine pe an si 600 de piane cu coada care se vindeau in intreaga lume. Exceptand Europa, Feurich si-a creat o piata de desfacere deosebit de puternica in Australia, Chile si Brazilia. La acel moment, FEURICH era membru al asa-numitului Grup al celor Cinci. Cei cinci producatori de top din Germania si-au unit astfel fortele pentru a oferi piane cu coada celor mai buni pianisti din lume. FEURICH avea la acea vreme 60 piane mari cu coada detinute de companie pe scenele din intreaga lume. Aceasta era influenta a luat sfarsit numai dupa al doilea razboi mondial, intrucat aproape niciun producator german nu a reusit sa produca un pian de concert in timpul acestor vremuri grele.

1959

In urma exproprierii fortate a activelor companiei de catre GDR, a mai ramas o singura optiune – exodul catre Germania de Vest. Astfel a fost gasit un nou camin si un nou viitor pentru companie in Mittelfranken. Incepea o perioada foarte prolifica. Intr-o cooperare de productie cu fabrica Euterpe din Langlau, Mittelfranken, productia FEURICH s-a extins si mai mult. Pana la sfarsitul anilor ’70, fabrica a angajat aproape 276 de angajati, obtinand o productie anuala de aproape 2000 de pianine si 300 piane cu coada.

1991

Compania Euterpe si implicit o parte din FEURICH a fost vanduta companiei Bechstein.
1993 - aceste actiuni au fost cumparate inapoi.
1994 - noua productie FEURICH a inceput in compania Rönisch și Fritz Steinbauer.
1999 - intreaga productie FEURICH a fost mutata in noua structura din Gunzenhausen.
Personalul inalt calificat a garantat intotdeauna calitatea consistenta a produselor FEURICH. Caracterul tipic distinct al sunetului FEURICH a ramas acelasi astazi, la fel cum era in trecut. Pianele FEURICH sunt considerate ca fiind unul din cele mai bune zece branduri de piane de categorie A din lume.

2003

Wendl & Lung, Klavierbau u . Vertriebs GmbH începe producția cu fabrica partenera Hailun PIANO CO LTD în Ningbo , China, sub numele de brand Wendl & Lung. HAILUN PIANO este considerata ca fiind cea mai moderna fabrica de piane din China, cu masini CNC de inalta precizie, si este furnizor de piese pentru multi producatori de piane din lume. Cu instituirea unui sistem de productie bine organizat, un control strict si selectarea materiilor prime si a componentelor de pian de inalta calitate, este posibil, prin imbunatatire continua, sa se produca instrumente robuste, durabile adecvate toturor conditiilor climatice.

In august 2003 s-a lansat modelul de pianina 122 – „Universal”, care a primit premiul ‚Diapazonul de aur’ in anul 2007, la Paris. O atentie deosebita se acorda productiei de piane cu coada, care de asemenea au primit numeroase premii. Sunt create instrumentele care au calitate tonala si de productie de obicei intalnite mai mult la pianele foarte scumpe. Prin urmare, intr-un timp foarte scurt, Wendl & Lung a fost reprezentat in mai mult de 300 de magazine de pian atat in Europa cat si in multe alte tari de pe glob.

2010

In aprilie 2010, Wendl & Lung , Klavierbau u . Vertriebs GmbH a stabilit un sistem de gestionare a departamentului tehnic complet nou. A implementat numeroase imbunatatiri pentru modelele deja existente, pentru a indeplini standardele de calitate ale brandului FEURICH si a consolida excelentul raport valoare pentru bani.

Pianinele si pianele cu coada is au originea in Europa si, prin urmare, compania din Viena este foarte preocupata sa consolideze aceasta mostenire. Combinatia de fabricare artizanala traditionala este completata de liniile modelelor Ningbo, care sunt produse intr-una din cele mai mari fabrici de piane din lume, aflata sub controlul expertilor recunoscuti. Sinergii suplimentare sunt atinse, iar prin dezvoltarea continua a instrumentelor de la Ningbo, modelele FEURICH ofera un raport remarcabil valoare-bani.2011

Intre 6 - 9 aprilie 2011 are loc prima aparitie comuna a tuturor modelelor de pian FEURICH, la Frankfurt Music Fair.
Sediul si echipa de la Viena sunt extinse, cu 'Klavier Galierie' ca si centru popular pentru muzica. Aici, toate evolutiile tehnice ale pianelor sunt testate si puse in aplicare inainte de a fi introduse in productia FEURICH.2012

Drepturile de marca FEURICH la nivel mondial, precum si drepturile companiei FEURICH Klavier-u. Flkuegelfabrikation GmbH sunt detinute de compania din Viena. Pe baza constructiei originale FEURICH, Friedrich Steinbauer si Jan Enzenauer au produs in 2012 modele noi de pianine si piane cu coada FEURICH. Noua gama de piane combina cele mai bune caracteristici ale proceselor de productie traditionale FEURICH cu modele de constructie moderne, creand o serie de instrumente de prestigiu care indica spre viitor. Aceste piane 'Made in Germany' vor fi fabricate in 'Enzenauer Flügel-Manufaktur', 'Bergischen Land', Germania incapand cu primavara anului 2013.